Nieuws
20 februari 2008 - Ron Smeets

Vier dagen Mobile World Congress (3)

Ik ben ervan overtuigd dat we na vier dagen met twee man rondrennen door de diverse hallen van het MWC nog lang niet alles tot in detail gezien hebben. Daarvoor moet je toch echt met een groter team aanwezig zijn en dat is ook een van onze doelstellingen voor volgend jaar.

We zullen dan, behalve ondergetekende en Cowboy Henk, twee of drie extra bloggers meenemen, vooropgesteld dat we ook extra perskaarten kunnen krijgen. Wil je kans maken op een verzorgde trip naar het MWC van 2009, meldt je dan aan als Mobile Cowboy. Er is altijd plek voor nieuwe, gepassioneerde bloggers, die in hun vrije tijd willen schrijven over toestellen, mobiele gadgets en –software!

Zoals gezegd hebben we zeker niet alles in detail kunnen zien maar dat neemt niet weg dat we, naast de vele nieuwe toestellen, toch nog enkele opvallende zaken, gespot hebben.

Zo lag er op de stand van Texas Instruments (zie ook ons video-interview), een prototype van de Google/Android Smartphone. Niet om het toestel in zijn fysiek definitieve vorm te tonen maar toch vooral voor het presenteren van de software en, in het geval van TI, de processor.

Poker is zonder enige twijfel het meest populaire kaartspel van dit moment, maar hier in Barcelona kon je ‘Black Jack’ spelen met SIM kaarten als fiches. Gelukkig hoefde je niet je eigen SIM in te zetten ;-)

De lokatie die Sagem uitgekozen had voor het geven van een party was minstens net zo verassend mooi als enkele van hun nieuwe toestellen. De club lag namelijk boven op de berg Tibidabo aan de noordkant van de stad met een prachtig uitzicht over het centrum van Barcelona.

Met de vele tienduizenden bezoekers en minstens evenveel mobieltjes kon het natuurlijk wel eens voorkomen dat er een accu leeg was. In een winkelcentrum spotte we dit ‘mobiel laadstation’ met aansluitingen voor zo ongeveel elk mobieltje dat momenteel op de markt is. Handig, maar vreemd genoeg werd er weinig gebruik van gemaakt. Het is natuurlijk ook riskant om je mobieltje hier achter te laten om op te laden en dan vijf meter verder met een gerust hart te gaan zitten eten. . .

Tja, ‘Barcelona by night’ kon je al zien op de foto genomen vanaf Mont Tibidabo, maar de fonteinen op Plaza Catalunya mochten er ook zijn. Let vooral op de in volle bloei staande bloemetjes op de voorgrond ;-)

Helaas is de aanwezigheid van (veel) politie op grote evenementen, anders dan voetbal, sinds enkele jaren niet meer weg te denken. De diverse Guardia agenten (Urbana, Civil) waren continu op hun hoede en soms wat erg overijverig zoals ik aan den lijve ondervond toen ik, op weg naar een parkeerplaats, op de Nederlandse manier wilde ritsen tussen het tegemoetkomende rechts afslaande verkeer bij een kruising. Na een preek van een behoorlijk boze agent moest ik weer omdraaien hetgeen tot een grotere opstopping leidde dan mijn actie, maar dit ter zijde. Nee, ik heb geen foto van de agent gemaakt want dan was ik waarschijnlijk wél op de bon geslingerd. Nu kwam ik er zoals gezegd met een preek vanaf.

Het gerucht gaat dat het MWC volgend jaar wellicht verkast naar Madrid. Ik schreef al eerder te hopen dat dit niet uit zal komen. Hieronder een foto om mijn mening extra kracht bij te zetten. Ik bedoel, wie zou een dergelijk, dagelijks, uitzicht vanaf het terrein van het congres nu willen missen. . .

Onderstaande foto heeft niet zoveel te maken met mobieltjes maar het is wel een leuk plaatje voor de bloggers van onze grote zus DutchCowboys. Het logo van Argentijnse steakhouse, waar we overigens bijzonder goed gegeten hebben, lijkt wel erg veel op dat van de nieuwe DC.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.