Nieuws
16 februari 2007 - Ron Smeets

Vier dagen 3GSM: een must!

Eigenlijk had ik alles wat ik op 3GSM wilde zien, tijdens de eerste drie dagen al gezien (in sommige gevallen meer dan eens). Natuurlijk zullen er genoeg zaken zijn die ik gemist heb of waaraan ik voorbijgelopen ben, maar dat is niet te voorkomen.

De ochtend van de vierde dag heb ik dan ook gebruikt om wat te grasduinen in de hallen waaraan ik de eerste dagen niet bijzonder veel aandacht geschonken had. Deels ook omdat Cowboy Menno daar toen rondwaarde. . .

Mijn conclusie betreffende 3GSM is dat het een absolute must is voor iedereen die zijn of haar zegje in de mobiele wereld wil doen. Daarbij maakt het niet uit of je nu toestel- of contentprovider bent.

3GSM is nog het best te vergelijken, zo je dat zou willen, met de CeBIT uit het begin en midden van de jaren 90 toen heel de automatiseringswereld jaarlijks naar Hannover kwam om elkaars nieuwe vindingen, visies en producten te bekijken.

Helaas is de CeBIT inmiddels geen schim meer van de beurs uit die tijd en worden de bezoekersaantallen al enkele jaren 'gered' door de prominente aanwezigheid van (mobiele) Telco's en toestelfabrikanten!

Na het posten van de laatste berichten voor de donderdag vond ik dat ik wel toe was aan een middagje rust ;-). Zo gezegd, zo gedaan en nog geen uur later zat ik op de boulevard van Lloret de Mar (waar de gemiddelde leeftijd in Februari zo'n 50 hoger ligt dan in Juli) bij cafe Carmen te genieten in de zon bij geen wind en 21 graden. . .

Dit is voor vandaag mijn eerste en enige posting want zo te zien heb ik het goede weer vanuit Barcelona meegenomen. Hier in Limburg is het inmiddels (half een in de middag) ook al 17 graden in het zonnetje. . . Tot morgen!Gerelateerde links:
Live vanaf 3GSM in Barcelona
Dag drie in Barcelona, iets rustiger. . .
Barcelona Mobile Reclame Stad!
Dag twee op 3GSM: druk en nog steeds 18 graden
3GSM, de eerste dag: rustig en 18 graden
3GSM begonnen: rustige maandag ochtend
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.