Geruchten
18 september 2014 - Ron Smeets

Vier cijferig prijskaartje voor de Galaxy Note Edge?

Toen Samsung in Berlijn de Galaxy Note Edge presenteerde gaf de fabrikant nog niet al te veel informatie over de prijs en beschikbaarheid van het toestel, anders dan dat hij voorlopig nog niet naar Nederland zal komen.

Uit China komt nu het gerucht dat de Note Edge mogelijk een vier cijferig prijskaartje krijgt. Althans, wanneer je naar het Chinese prijsverschil tussen de Note 4 en Note Edge kijkt en dat doorrekent naar de Europese prijzen.

De Galaxy Note Edge kost in China zo'n 30% meer dan de Note 4; 7000 Yuan versus 5400 Yuan. In onze valuta zijn dat prijzen van respectievelijk 885 en 682 euro. Aangezien de Galaxy Note 4 hier in Nederland voor 799 Euro over de toonbank moet gaan zou dat kunnen betekenen dat de Galaxy Note Edge dus meer dan 1000 Euro kan gaan kosten, maar Samsung zal het dan wel afronden op €999; gelijk aan de prijs van de duurste iPhone 6 Plus (128GB) die dan ineens weer niet zo duur lijkt ;)

Letwel, Samsung staat er ook om bekend dat adviesprijzen heel snel dalen en/of dat ze er vanalles 'gratis' bij geven. Denk aan de Galaxy Gear Fit bij de Galaxy S5 bijvoorbeeld. We zullen het wel zien. Eerst maar eens afwachten of Samsung Nederland alsnog snel op de lijst van landen zet waar de Galaxy Note Edge wél naar toe komt. Het is zeker een toestel dat ik wil uitproberen, maar dat geldt voor heel veel mensen, toch?

Bron: Weibo (Chinees), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.