Entertainment
06 november 2014 - Ron Smeets

VidZone nu ook in Nederland; gratis voor Samsung klanten Hou wel rekening met de kosten voor het dataverkeer!

Muziek en video streaming diensten als Spotify en Netflix worden ook steeds populairder op smartphones en tablets. Je betaalt een klein bedrag per maand om vervolgens onbeperkt te kunnen luisteren en/of kijken. Uiteraard moet je wel rekening houden met de kosten voor dataverkeer als je niet aan een WiFi netwerk gekoppeld bent.

En dat is nu ook precies waar het gevaar zit bij VidZone. Samsung brengt deze muziekvideo streaming service nu naar Nederland met de mededeling dat het voor klanten van de Koreaanse provider gratis is. Dat is mooi, want geen abonnementskosten, maar het datagebruik moet je uiteraard wel goed in de gaten houden. En videclips verstoken natuurlijk veel meer data dan een Spotify, muziek, stream.

Goed, heb je een Samsung toestel en wil je VidZone gaan proberen, dan kun je de app vinden in zowel de Google Play Store als bij Galaxy Apps.

Uit het persbericht:

“VidZone biedt een gemakkelijke dienst voor mensen die on-demand muziekvideo’s willen kijken”, zegt Rick Fens, Senior Content Manager van Samsung Nederland. “Onze klanten kunnen de app vanaf nu gratis downloaden op hun smartphone, tablet en Smart TV.”

De VidZone-app is sinds augustus beschikbaar op Samsung devices in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Sinds de lancering is VidZone al meer dan 100.000 keer gedownload op Samsung devices. Vanaf vandaag is VidZone ook beschikbaar in Nederland.

“Wij zijn blij met de uitbreiding op de Europese markt via Samsungs platform”, zegt Adrian Workman, CEO van VidZone. “Wij werken hard om nog meer muziekfans een volledige catalogus officiële videoclips aan te kunnen bieden in een dynamische en persoonlijke gebruiksomgeving.”

Over de dienst
VidZone biedt meer dan 85.000 muziekvideo’s, waaronder exclusieve video’s, premières, live concerten, meer dan 500 interviews, livesessies en exclusief behind-the-scenes-materiaal. De inhoud is gelokaliseerd met video’s, afspeel- en ranglijsten voor klanten in iedere regio. Muziekliefhebbers vinden een ruim aanbod HD-video’s van ’s werelds grootste artiesten, zoals Katy Perry, Ed Sheeran, Taylor Swift, Coldplay, Eminem, David Guetta en meer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.