Nieuws
02 april 2011 - Ron Smeets

Videovergelijk: Windows Phone 7 vs Windows Phone 7 NoDo

De Windows Phone 7 NoDo update wordt momenteel (wereldwijd) uitgerold. Volgens Microsoft is er, behalve de toevoeging van copy-paste, ook het nodige gedaan aan performance verbeteringen bij het opstarten van applicaties.

Hieronder wordt in een video van ruim zeven en een halve minuut met behulp van twee identieke toestellen, de LG Optimus 7, een goede indruk gegeven van de verschillen.

Het voordeel van NoDo komt vooral tot uiting bij het opstarten van het toestel, Windows Phone 7 mét NoDo is maarl iefst 8 sec sneller (en het opstarten duurde sowieso al niet al te lang, vergeleken met sommige andere OS'en. Natuurlijk is dat niet iets waar je vaak voordeel van zult hebben. Een toestel opnieuw opstarten doe je immers niet iedere dag, laat staan meerdere keren per dag. Het opstarten van applicaties natuurlijk wel en ook daar presteert Windows Phone 7 met de NoDo update een stuk sneller. Dat geldt vooral voor de zwaardere (game)apps. Zo start Bejeweled 7 seconden sneller. Bij andere apps zoals Twitter is het verschil nauwelijks merkbaar. Kijk zelf maar:

http://www.youtube.com/watch?v=ptEnhl-t9FI

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.