Toestellen
15 mei 2013 - Ron Smeets

Videovergelijk Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z en HTC One

De afgelopen weken loop, en rij, ik rond met, onder andere, een Samsung Galaxy S4 en Sony Xperia Z. Vorige week kwam daar ook de HTC One weer bij. Tijd om wat vergelijkende filmpjes te maken met de camera's van deze toestellen.

De komende dagen zullen er nog meer volgen. Dan doet ook de Nokia Lumia 920 mee ;-). Hieronder twee vergelijkende video's. De eerste laat het verschil zien tussen de Samsung Galaxy S4 en de Sony Xperia Z op een zonnige dag. Bovendien heb ik toen ook opnames gemaakt van een verschrikkelijk slechte 'straatmuzikant'. Wat opvalt is dat de geluidskwaliteit van de Galaxy S4 beter (meer volume en duidelijker) is dan die van de Xperia Z.

Bij de tweede video heb ik de Galaxy S4, de Xperia Z en de HTC One als 'dashcam' gebruikt terwijl ik met ca 120 kmh over de Belgische autowegen raasde ;-) In alle gevallen stond de beeldstabilisatie aan en ik heb de opnames zo gepland dat ik met elk toestel tijdens het filmen ook onder een viaduct door reed om te zien hoe de belichting van de camera reageerde. Het resultaat is hieronder te zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.