Toestellen
21 september 2012 - Ron Smeets

Videovergelijk: Samsung Galaxy S III vs Nokia Lumia 920

Over de beeldstabilisatie van de Pureview camera van de Nokia Lumia 920 is al veel geschreven. Vooral omdat de Finnen het demofilmpje dat tijdens de lancering getoond werd met behulp van de nodige trucage, en een andere camera' in scene gezet bleek te hebben.

Een Russische site heeft de Lumia 920 en de Galaxy S III op een autootje met afstandsbediening gemonteerd en beide camera's, stuiterend en filmend, door een kamer laten rijden. Het resultaat kun je hier onder zien.

Of Nokia hier ook een vinger in gehad heeft weet ik niet 100% zeker, maar het verschil in de kwaliteit van de beeldstabilisatie is navenant. De video van de Lumia 920 staat vrijwel stil terwijl die van de Galaxy S III nogal beweegt. De vraag is dus of de standaard beeldstabilisatie bij de SGSIII wel aan stond. Oordeel zelf maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.