Toestellen
17 maart 2011 - Ron Smeets

Videovergelijk: Nokia E7 vs iPhone 4 vs LG Optimus 2X Speed

De Nokia E7 ligt deze week bij ons in de winkels, net als de LG Optimus 2X Speed (zo ongeveer). De iPhone 4 ligt daar al wat langer.

De boys van PhoneArena maakten onderstaande vergelijkende video van deze drie toestellen die, los van de verschillende besturingssystemen, qua specs behoorlijk van elkaar verschillen.

Zoals je in deze video kunt zien lijkt de LG wat achter te blijven voor wat betreft te kwaliteit (helderheid) van het display. De Nokia E7 heeft de minst goede (standaard) browser. Scrollen gaat schokkerig en ook het multi-touch zoomen is niet echt soepel te noemen. Wat betreft de camera's is de E7 met zijn fixed focus het snelst bij het maken van foto's. Kwalitatief ontlopen ze elkaar niet echt veel. De camera interface van de iPhone 4 is het meest gebruiksvriendelijk en die van de LG Optimus 2X Speed maakt de beste foto's bij minder licht. Opvallend is dat ze met geen woord reppen over de belkwaliteit van de drie toestellen. Er gaan namelijk al wat berichten rond over slechte geluidskwaliteit van de LG Optimus 2X Speed. Dat is iets dat in onze review, waar Cowboy Marc op dit moment aan werkt, ook zeker getest gaat worden.

http://www.youtube.com/watch?v=rXkoUbFUytQ

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.