Reviews
06 juli 2015 - Ron Smeets

Videovergelijk: Apple Maps vs Google Maps

Navigeren met een losse TomTom of andere PND is zo goed als verleden tijd. Veel auto's hebben tegenwoordig een ingebouwde navigatie maar nog veel meer mensen maken inmiddels gebruik van een app voor de smartphone. Zelf heb ik mijn oude vertrouwde TomTom Go Live 1005 enkele weken geleden ook al in de mottenballen gelegd. Ik gebruik al geruime tijd afwisselend Apple Maps of Google Maps, afhankelijk met welk toestel ik op pad ga.

Je kunt op je smartphone natuurlijk ook kiezen voor betaalde varianten van de bekende merken als TomTom, Garmin of Navigon, maar het verschil in dienstverlening met de gratis oplossingen van Apple en Google is eigenlijk nauwelijks nog de moeite waard. PocketNow maakte een aardige vergelijkende video van Google- en Apple Maps. Enjoy!

https://youtu.be/TVx1J63ywIU

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.