Geruchten
12 februari 2018 - Ron Smeets

Video\'s met renders van de Huawei P20 Lite en P20 Plus UPDATE: Derde model van de nieuwe P20-series nu ook in een 3D render te zien

Het duurt nog meer dan anderhalve maand voordat de Huawei P20 series, want de meeste berichten neigen toch naar deze naam, in Parijs aan de wereld getoond wordt. De Chinese fabrikant zal daar naar alle waarschijnlijkheid weer drie modellen onthullen, de P20, P20 Plus en de P20 Lite. Over de specs, en dan vooral de triple camera aan de achterzijde, is al veel gespeculeerd, mede dankzij hints van Huawei zelf. Gisteren en vandaag zijn twee video’s online verschenen met 3D renders van de P20 Lite en P20 Plus. In hoeverre die de uiteindelijke waarheid benaderen is niet bekend. Ik denk, en hoop, zelf dat de P20 toestellen er in werkelijkheid een stuk beter uit zien, maar kijk vooral eerst even naar de twee korte video’s.

En hieronder de video mer 3D render van de Huawei P20 Lite. Duidelijk zonder derde cameralens.

Niet heel erg fraai
Zoals gezegd vind ik de toestellen op deze renders er niet heel erg fraai uitzien.  Vooral de positie van de derde cameralens is raar gekozen. Overigens gaat het gerucht dat de derde Leica camera 5 x optische zoom heeft. Beide toestellen zouden een inham boven in het scherm hebben zoals we die kennen van de iPhone X. De toestellen hebben verder geen of nauwelijks randen. Ook de achterzijde beide toestellen in deze renders lijken heel veel op de iPhone X. De uitpuilende dual camera module is daar grotendeels verantwoordelijk voor. Plus het glazen design van de achterzijde. 
 
UPDATE (11-02, 14u15) En daar is de render video van de standaard Huawei P20
Het was een kwestie van even afwachten maar nu is ook een 3D render video opgedoken van de standaard versie van de Huawei P20. Volgens de bron zou die een 5.7 inch scherm krijgen en dus iets kleiner zijn dan de 6 inch P20 Plus. Dat klinkt op zich heel plausibel. Het meest opvallende verschil tussen de P20 en de P20 Plus, als deze beelden de waarheid benaderen, is de aanwezigheid van een homebutton onder het scherm van de P20. Dat zou dus betekenen dat die versie van de nieuwe P-Series minder op de iPhone X lijkt dan de andere twee. Enfin, op 27 maart weten we het zeker, maar voor die tijd zullen er ongetwijfeld nog meer geruchten, vermeende kiekjes en video's van die nieuwe Huawei's opduiken.

De foto hierboven toont - een screenshot uit de video - duidelijk de home button.