Reviews
22 maart 2016 - Ron Smeets

Videoreview: Vier dagen met de Samsung Galaxy S7 edge

De Samsung Galaxy S7 edge ligt inmiddels ruim een week in de Nederlandse en Belgische winkels. Ik ontving enkele dagen geleden mijn testexemplaar. Enkele dagen vóór de officiële onthulling, eind februari, kon ik de cameraprestaties van het toestel al even onder de loep nemen in Madurodam. Die bevindingen kun je hier nalezen. Toen kon ik over het toestel zelf nog niet veel meer zeggen. Nu wel. Hoog tijd voor een eerste indruk van de Galaxy S7 edge dus, na drie dagen intensief gebruik.

Na bovenstaande video zijn nog enkele dagen verstreken en ik kan nu definitief bevestigen dat het uithoudingsvermogen van de Galaxy S7 accu bijzonder goed is. Bij zeer intensief gebruik, waarbij het scherm meerdere uren per dag gebruikt wordt (op volle helderheid) kan ik met het toestel nog altijd makkelijk het eind van de dag halen zonder tussentijds te hoeven opladen.

Direct nadat ik het toestel uit de doos haalde en opstartte liep ook de eerste software update al binnen. Volgens Samsung was die 'kritische' software aanpassing bedoeld om problemen met het edge screen te voorkomen. In de eerste week dat ik het toestel gebruikte ben ik overigens geen problemen tegen gekomen.

Zoals ik in de video ook al zei heb ik bij de Galaxy S7 nog nauwelijks nadelen kunnen ontdekken. OK, je zou kunnen zeggen dat het prijskaartje, 799 euro voor de 32GB versie, behoorlijk gepeperd is. Ben je dus op zoek naar een voordelige smartphone, dan kom je niet bij de Galaxy S7 edge uit. Het feit dat het toestel veel last heeft van vingerafdrukken op zowel de voor- als achterzijde en door het gladde, glazen, design reletief snel uit je handen kan glippen mag je ook twee minpunten noemen, maar dat is het dan wel zo ongeveer.

Het is dan ook een stuk eenvoudiger om positieve punten bij de Galaxy S7 edge te ontdekken. In de video noemde ik onder anderen al het scherm, de camera en accu. Vergeleken met zijn directe concurrenten, zoals de iPhone 6S, LG G5 en Xperia Z5, kan ik concluderen dat de Galaxy S7 al die toestellen de hielen laat zien. Daarnaast is ook de terugkeer van de microSD geheugenuitbreiding een verademing. Het toestel is immers al duur zat en wanneer je dan ook nog minimaal 100 euro extra zou moeten neertellen voor het vergroten van de opslagcapaciteit dan wordt hij wel heel erg prijzig. Dat hoef dus niet meer. Voor 'een paar euro' koop je namelijk al een microSD kaartje van 32 of 64 GB.

Waar ik in de video geen melding van maakte is het feit dat Samsung de werking van de vingerafdruk scanner flink verbeterd heeft. Het ontgrendelden gaat sneller en in vergelijking tot de Galaxy S6 (edge plus), ook vaker in één keer goed.

Concluderend kan ik na ongeveer een week met de Galaxy S7 edge doorgebracht te hebben wel zeggen dat dit momenteel de beste Android smartphone is die in de winkels ligt. Hieronder staan nog enkele kiekjes van het toestel en foto's die ik met de camera van de Galaxy S7 geschoten heb.