Nieuws
13 februari 2015 - Ron Smeets

Videopreviews van Windows 10 voor smartphones De technische preview van het nieuwste Microsoft smartphone OS van dichtbij bekeken

Microsoft werkt momenteel nog hard aan Windows 10 voor smartphones. Gisteren (op 12 februari) werd de technische preview van het smartphone OS vrijgegeven. Die is niet vrij voor iedereen beschikbaar maar met name voor ontwikkelaars en (beta) testers die over de juiste type toestellen beschikken en lid zijn van het Insiders programma van Microsoft.

Voordat de eerste 'gewone' gebruikers Windows 10 op hun toestellen mogen verwachten zullen nog heel wat maanden passeren. Het OS zal in de loop van de zomer bij de fabrikanten aangeleverd worden zodat die er mee aan de slag kunnen. Hoe lang het daarna nog duurt is niet bekend, maar de kans is heel groot dat de eerste toestellen die de Windows 10 update zullen ontvangen de naam Lumia dragen ;)

Hieronder staan drie video's waarin deze preview gedemonstreerd wordt. Naast een presentatie van Joe Belfiore van Microsoft kun je ook de eerste ervaringen met Windows 10 op de Lumia 830, 930 en 1520 bekijken. Enjoy!

http://youtu.be/gwNAGnaw1nQhttp://youtu.be/FfNoqbm7ztEhttp://youtu.be/ckzhX1O6Lto

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.