Wearables
21 december 2014 - Ron Smeets

Videopreview van de Asus ZenWatch Een van de mooiere slimme horloges

Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak en zelf heb ik zeker nog niet alle smartwatches om mijn pols gehad, maar de ZenWatch van Asus stond vanaf dat één al hoog op mijn lijstje van fraai vormgegeven slimme horloges, Hieronder kun je een twee minuten durende preview van de ZenWatch bekijken. Daarin wordt vooral veel aandacht geschonken aan het design. Qua functies en OS (Android Wear 5.0), is hij nagenoeg identiek aan, bijvoorbeeld, de Moto360.

Persoonlijk vind ik de ZenWatch dus een van de mooiste smartwatches van dit moment, samen met de Moto360 en de G Watch R, die ik beiden wel al aan het uitproberen ben. De Apple Watch ziet er op het eerste gezicht overigens ook niet verkeerd uit, maar die moet nog in de winkels verschijnen. De minst mooie, zo niet lelijkste, smartwatch van dit moment is wat mij betreft toch de Gear S van Samsung. De Koreanen zijn er in geslaagd om een zeer mooi gebogen display in een bijzonder lompe behuizing te verwerken met, helaas, veel te veel kunstof.

Video via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.