Nieuws
29 oktober 2011 - Ron Smeets

Videopreview Nokia Lumia 710 @ Nokia World

Op de eerste dag van Nokia World, afgelopen woensdag in Londen, presenteerde Nokia een aantal nieuwe smartphones en Series 40 toestellen. Na de klik kun je mijn videopreview van de Nokia Lumia 710 bekijken.

Dit is de eerste 'voordelige' Windows Phone 7.5 Mango smartphone van de Finse fabrikant. Redelijk wat plastic gebruikt, maar als je de Lumia 710 in levende lijve ziet dan oogt hij heel wat beter dan op de foto's en video's.

Daarnaast zorgen de ietwat rondere vormen er ook voor dat de Lumia 710 lekker in de hand ligt. De verwisselbare covers (achterzijde) in de kleuren van enkele Windows Phone thema's is een leuke optie. Ow ja, de Nokia medewerker die mij voorafgaand aan de opnames voor deze video een korte demo van de Lumia 710 gaf zei dat het toestel, ondanks het vele gebruik van plastic materialen (of juist dankzij, als je het vergelijkt met de 'glazen' iPhone ;-)) toch erg robuust is. Hij kan tegen een stootje en valt niet meteen kapot. Tsja, die uitdaging kon ik natuurlijk niet links laten liggen he ;-))

Wat ik ook nog even moet vermelden: De opnames zijn gemaakt met filmmaker en regisseur Rogier Postma, tegen het eind van de eerste dag. Ik was dus al redelijk gaar (is het te zien? ;-))van het vier uur lang proberen een fatsoenlijke internet verbinding te bemachtigen. Iets dat vrijwel geen enkele van de aanwezigen lukte.

Voor de liefhebbers; de videopreview van zijn grotere broer, de Nokia Lumia 800 heb ik enkele dagen geleden al online gezet. Een co-productie tussen Cowboy Dennis en ondergetekende en geregisseerd door Ger de Gram van Beste Product ;-)