Toestellen
26 februari 2013 - Ron Smeets

Videopreview Nokia Lumia 520 en Lumia 720

Nokia onthulde gisteren hier in Barcelona twee nieuwe Windows Phone 8 toestellen; de Lumia 520 en de Lumia 720. Twee smartphones die bedoeld zijn voor iedereen die niet te veel geld wil uitgeven. Sterker nog, met de Lumia 520 duikt Nokia in één klap bovenop de goedkope Chinese fabrikanten zoals Huawei. Die lanceerden onlangs de Ascend W1 voor 170 Euro (in combinatie met een prepaid Vodafone pakket). De Nokia Lumia 520 gaat ook rond de 150-170 euro kosten, maar dan los. De Lumia 720 wordt met ca. 250-270 Euro iets duurder, maar daarvoor krijg je dan ook een betere camera en iets betere specs in het algemeen.

Toch bieden zowel de Lumia 520 als de Lumia 720 een zeer complete Windows Phone 8 ervaring, inclusief de bekende Nokia features en software (zoals Nokia Drive Navigatie). Enfin, hieronder kun je een korte videopreview zien van beide toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.