Nieuws
03 juli 2015 - Ron Smeets

Videopreview Microsoft Continuum en Windows 10 voor Smartphones Het maakt straks niet meer uit vanaf wel Windows 10 toestel je wilt werken

Deze week presenteerde Microsoft tijdens een BBQ in Rotterdam verschillende features van Windows 10 aan de Nederlandse media Dit natuurlijk naar aanleiding van het feit dat de PC/Laptop en Tablet versie van Windows 10 eind deze maand (29 juli) beschikbaar komt. De keuze voor Rotterdam was voor Microsoft een logische; Windows 10 in 010. Ik vraag me af hoe lang ze daar over nagedacht hebben ;)

Ondanks het feit dat de temperatuur de tropische grens met een graad of vijf overstegen had was het een bijzonder interessante middag/avond. Uiteraard was mijn aandacht vooral gericht op Windows 10 voor Smartphones. Die versie van het nieuwe Microsoft OS komt echter pas enkele maanden ná de lancering van Windows 10 voor PC/Laptoo en Tablet. Eind september wordt het vaakst genoemd en Microsoft heeft ook al laten weten dat de volgende high-end Lumia samen met Windows 10 voor Smartphones op de markt zal komen. In Rotterdam was een bestaand toestel, de Lumia 930, met een preview versie van het mobiele Windows 10 beschikbaar.

Daarnaast was ik ook wel onder de indruk van Continuum. Een nieuwe dienst / strategie van Microsoft waardoor het straks niet meer uit maakt vanaf wel device je werkt. Apps, Office en andere software past zich aan aan de schermgrootte van het toestel wat je op dat moment gebruikt. Je kunt het denk ik nog het beste vergelijken met het responsive design van websites die hun weergave aanpassen aan de schermgrootte van het toestel waarop ze geraadpleegd worden. Continuum gaat nog een paar stappen verder.

Daar kan ik natuurlijk nog veel meer woorden aan vuil maken, maar de werking wordt nog beter, en duidelijker , uitgelegd in onderstaande video. Behalve de Continuum demo van Paul Mols (MIcrosoft) laat ik ook nog even wat zien van de huidige preview versie van Windows 10 voor Smartphones. Enjoy!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.