Toestellen
09 oktober 2015 - Ron Smeets

Videopreview iPhone 6S Plus Een eerste indruk na enkele uren gebruik

Vanaf vandaag, 9 oktober, liggen de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus ook officieel in de Nederlandse winkels. Afgelopen nacht openden al een paar dozijn winkels hun deuren, vanochtend gevold door de Apple Store, resellers en andere winkels waarvan het personeel gisteravond gewoon op tijd naar bed mocht.

Zelf heb ik sinds gistermiddag een iPhone 6S Plus opgehaald die ik de komende periode uiteraard flink onder handen ga nemen en vergelijken met enkele concurrenten. De eerste indruk, na amper enkele uren? De camera van zijn voorganger was al best goed, maar kon zich de afgelopen maanden niet meer meten met die van de Galaxyb S6 en LG G4. Ik zag op de eerste foto die ik maakte al een duidelijke verbetering bij de iPhone 6S Plus.

3D Touch is wennen, maar het is wel een handige toevoeging die de bediening van sommige apps, en de ervaring in games, als je er eenmaal aan gewend bent dus, kan verbeteren. Over de accu en de snelheid van de nieuwe processor kan na een paar uur nog niet al te veel zeggen. Wel merkte ik een kleine snelheidswinst bij het ontgrendelen van het toestel via de Touch ID vingerafdruk sensor. Enfin, hieronder kun je nog een korte videopreview van de nieuwe grote iPhone bekijken. Enjoy!

https://youtu.be/XNLHW_SE06E

Hieronder staan alvast twee foto's die ik, gelijktijdig met de nieuwe en oude iPhone 6(S) Plus genomen heb. Het is duidelijk te zien dat de foto van de 6S Plus camera meer details en scherpere kleuren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.