Toestellen
24 april 2013 - Ron Smeets

Videopreview Huawei Ascend Mate

Tijdens de CES presenteerde Huawei als 's werelds grootste phablet. De Ascend Mate heeft namelijk een 6.1 inch full HD scherm. Groot genoeg om je er achter te verstoppen ;-)

Tijdens de TeleVisie beurs kon ik het toestel al even uitproberen. Het resultaat daarvan kun je in onderstaande videopreview bekijken.

De Ascend Mate ligt overigens medio mei ook in de Nederlandse winkels. De adviesprijs gaat 449 Euro bedragen, hetgeen betekent dat hij dus goedkoper is dan zijn grooste, maar kleinere, concurrent; de Samsung Galaxy Note II. Mijn eerste indruk van de Ascend Mate is dat 6.1 inch wel erg groot is. Zeker als je hem met één hand vasthoudt of bedienen wil. Voor de bereikbaarheid van hettoetsenbord heeft Huawei wel iets leuks bedacht. Je kunt die instellen op eenhandig (links of rechts) gebruik. In de video hieronder zie je daar ook een korte demonstratie van.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.