Nieuws
24 april 2006 - Ron Smeets

Videofuncties worden nog nauwelijks gebruikt

Echt verassend vind ik dit niet. Volgens de New York Times (niet gratis link) heeft inmiddels zo’n 28% van de mobiele telefoons die in omloop zijn de mogelijkheid om er videobeelden mee te bekijken.

Echter, zo weet men ons te melden, slechts 1% van de mobiele bellers gebruikt die functie ook wel eens. De belangrijkste reden is dat de meeste consumenten een mobiele telefoon nog steeds aanschaffen om er mee te bellen (duhhh).

Daarnaast zijn ook de vaak nog hoge kosten voor het mobiel TV kijken een belangrijke drempel. De meeste klanten vinden het wel leuk om te kunnen, maar willen er liever niet voor betalen.

Tja, wat moeten we hier van denken, Zoals jullie hieronder bij de gerelateerde berichten kunnen lezen zijn er minstens net zo veel onderzoeken die weer het tegendeel beweren.Gerelateerde links:
Mobiele TV nu ook in Japan
Mobiele tv kijkers besteden 40 dollar per maand
Mobiele TV hot in de VS
Mobiele aanbieders bundelen krachten in Mobile TV pilot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.