Toestellen
06 augustus 2016 - Ron Smeets

Videodemo van de iris scanner van de Galaxy Note 7

De iris scanner is ongetwijfeld de meest innovatieve nieuwe feature die Samsung in de Galaxy Note 7 verwerkt heeft. Vlak voor de lancering kon ik al even met het toestel 'spelen' en ik heb toen natuurlijk ook de iris scanner uitgeprobeerd.

Hoewel het, ondanks dat het eerste scannen, instellen dus, van je ogen vrij rap werkt vond ik het toch nog een ietwat omslachtige manier om het toestel te ontgrendelen. Je moet namelijk eerst het scherm 'wakker maken' en er even over vegen voordat de scanner geactiveerd wordt. Dat heeft met name te maken met het feit dat de infrarood scanner niet continu geactiveerd kan zijn. Dat moet je dus op bovenstaande manier altijd eerst handmatig doen.

Feit is natuurlijk wel dat het vergrendelen van je toestel, en gevoelige data, door middel van een iris scan momenteel een van de meest veilige manieren is die beschikbaar zijn. In onderstaande videodemo toont Samsung hoe de iris scanner van de Galaxy Note 7 functioneert. Van de installatie tot en met het gebruik als vergrendeling voor het toestel en bestanden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.