Nieuws
27 mei 2011 - Ron Smeets

Videodemo Google Wallet

Gisteravond heeft Google in de VS haar mobiel betaalsysteem gepresenteerd, Google Wallet. Met deze oplossing kunnen smartphone gebruikers kiezen voor twee betaalopties. Met een creditcard (van CitiBank) of via de ingebouwde NFC chip waarop geld 'gestort' kan worden.

Google Wallet wordt momenteel nog getest en zal deze zomer beschikbaar komen voor klanten in de VS. Hieronder kun je een videodemo van Google Wallet bekijken.

Nog een saillant detai. PayPal heeft Google vrijwel direct na de lancering al voor de rechter gesleept. Volgens PayPal heeft Google het systeem namelijk gejat. Behalve Google worden ook twee ex-medewerkers van PayPal gedagvaard. Zij werken nu voor Google en worden ervan beschuldigd hun concurrentiebeding gebroken te hebben door gevoelige informatie uit hun tijd bij PayPal aan Google te hebben gegeven.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.