Nieuws
18 november 2008 - Ron Smeets

Videodemo Google Voice Search

De afgelopen dagen was er nogal wat commotie rondom de al dan niet op hand zijnde release van de nieuwste Google Mobile App voor de iPhone met Voice Search.

Welnu, toen ik vanochtend mijn iPhone opstartte stond een update klaar en dus hebben de boys van Google zich aan hun woord gehouden en de applicatie gisteren (Amerikaanse tijd) uitgebracht.

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de Voice Search applicatie. Het werkt echt super, zelfs op een oude (2G) iPhone zonder GPS. Je geeft je lokatie in (postcode, plaats of adres) en spreken maar. Je moet de zoekopdrachten wel in het Engels inspreken, maar je krijgt toch gewoon Nederlandse resultaten. Hieronder een korte videodemo.

http://www.youtube.com/watch?v=u-ZaDOLeVzM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.