Toestellen
03 november 2011 - Ron Smeets

Videocameravergelijk: Nokia N8 vs Apple iPhone 4S

Volgens Apple heeft de iPhone 4S de beste (video)camera die je op dit moment in een mobiele telefoon kunt vinden. Als die claim de waarheid benadert dan moet hij dus beter zijn dan die van de Nokia N8.

Dat toestel had namelijk tot nu toe de beste camera, hoewel ik over die van de Xperia Arc S ook heel erg goed te spreken ben, maar daarover later meer in de review van die (laatste ;-)) Zweeds-Japanse Android smartphone.

Ger de Gram en Cowboy Dennis deden de vergelijkende cameratest met de iPhone 4S en de Nokia N8 in de hoofdrollen. Het resultaat kun je hieronder bekijken. De video is een splitscreen opname waarbij gelijktijdig met beide toestellen dezelfde opname gemaakt werd. Oordeel zelf maar.

http://www.youtube.com/watch?v=qPlvrVAa7Wg
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.