Toestellen
21 maart 2011 - Ron Smeets

Videocamera vergelijk: Nokia N8 vs Sony Ericsson Xperia Arc

Afgelopen vrijdag twitterde ik over het idee om de camera's van de Nokia N8 en Sony Ericsson Xperia Arc aan een vergelijkende test te onderwerpen. Cowboy Dennis zag die tweet ook en voegde de daad direct bij het woord, samen met zijn Beste Product collega Ger. Ach ja, beter goed gestolen dan slecht bedacht he... (Ja dit is een grapje ;-)))

Hieronder kunnen jullie het resultaat zien. Ze hebben er, net als bij andere camera vergelijkingen, weer een leuke split-screen video van gemnaakt.

Het zal niemand echt verbazen dat de Nokia N8 als winnaar uit de bus komt. Dat toestel heeft zonder enige twijfel de beste foto- en videocamera die op dit moment in een mobiele telefoon te vinden is! De camera van de N8 geeft meer details weer terwijl die van de Xperia Arc het iets beter lijkt te doen bij weinig licht. Enfin, kijk zelf maar: Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.