Toestellen
12 maart 2011 - Ron Smeets

Videocamera vergelijk: Nokia N8 vs Nokia E7

Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een ietwat ongelijke strijd. De Nokia N8 is immers een heus multimedia monster terwijl de Nokia E7 toch vooral als de nieuwe 'communicator' gezien mag worden.

Toch heeft ook de E7 een camera met HD (720p) video opname mogelijkheden, HDMI uitgang en Dolby Digital 5.1 audio suppport. Kortom, voldoende multimedia features dus. Hieronder kun je een split screen video zien die met de N8 en E7 gelijktijdig opgenomen zijn om de videocamera kwaliteiten van beide Nokia's te vergelijken met elkaar.

Het filmpje is opgenomen door Cowboy Dennis en zijn Beste Product collega Ger de Gram tijdens de Nokia E7 meeting, afgelopen donderdag in Utrecht. Bij beide toestellen waren de camera's natuurljk hetzelfde geconfigureerd (resolutie en dergelijke). Zonder al te veel te willen verklappen kan ik wel al zeggen dat de N8 duidelijk de betere camera heeft, maar dat zal niemand echt verbazen, toch?

http://www.youtube.com/watch?v=aoIabs7O0xU
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.