Toestellen
04 maart 2015 - Ron Smeets

Videocamera vergelijk: Galaxy S6 (edge) vs iPhone 6 Plus Samsung's optische beeldstabilisatie versus die van Apple

De komende weken en maanden zullen de Galaxy S6 (edge) en de iPhone 6 (Plus) aan heel wat vergelijkende tests onderworpen worden.

In Barcelona heeft Samsung op haar eigen stand een opstelling gemaakt voor het testen van de optische beeldstabilisatie (OIS) van de Galaxy S6 camera. Echter, als vergelijkend toestel hebben ze een iPhone 6 gebruikt. Een beetje flauw natuurlijk want die heeft geen OIS aan boord. Het was veel eerlijker als ze de Lumia 1020, LG G3 of iPhone 6 Plus gebruikt hadden.

Welnu, de boys PhoneArena namen hun eigen iPhone 6 Plus mee naar de stand van Samsung en kregen zowaar toestemming om de test met dat toestel uit te voeren. Hieronder kun je eerst een video bekijken waarbij de iPhone 6 (zonder OIS dus) vergeleken wordt met de Galaxy S6. De winnaar daarvan is even overduidelijk als voorspelbaar. In de tweede video wordt dus de iPhone 6 Plus, met OIS, gebruikt. Het resultaat daarvan is misschien niet voorspelbaar maar helaas voor Apple niet veel anders. De optische beeldstabilisatie van de Galaxy S6 (edge) werkt beduidend beter. Kijk zelf maar.

Via, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.