Accessoires
11 januari 2006 - Ron Smeets

Videocalling in de zestiger jaren

Modern Mechanix blogt onder het motto, letterlijk vertaald, "Gisteren's morgen, vandaag". Misschien dat het bericht over de Videophone uit 1964 een beter idee geeft van wat ze daar precies mee bedoelen.

Niet alles wat wij tegenwoordig aan technische snufjes en gadgets uitvinden is dus helemaal 'nieuw'. De tekst die destijds onder deze foto stond is ook goud waard :

'Dit bel-kijk systeem laat u een afbeelding zien van eenieder die u belt en hetzelfde systeem heeft staan. Het kan op normale telefoonlijnen gebruikt worden. Een druk op de knop en binnen vijf seconden verschijnt de afbeelding. Ontworpen door Toshiba Co in Japan. De prijs hiervan wordt geschat op $250 maar het systeem is nog niet gereed voor de verkoop.'

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.