Social Media
20 mei 2015 - Ron Smeets

Videobellen vanuit Messenger kan nu ook in Nederland, en de rest van de wereld App hoeft niet geupdate te worden; de optie verschijnt vanzelf

Enkele weken geleden werd de videobelfunctie van facebook Messenger in 18 landen gelanceerd. Gisteren maakte facebook middels een post op haar eigen sociale netwerk bekend dat de dienst, op enkele landen na, nu in de hele wereld beschikbaar is. Vanochtend zag ik dan ook zowel op mijn Xperia Z3 als mijn iPhone 6 het videobel-icoontje erbij staan. En ja, het werkt nog ook ;)

Gebruik je facebook messenger op een Windows Phone, dan heb je nog even pech. Voorlopig is de videobelfunctie alleen beschikbaar voor Android en iOS.

Het moge duidelijk zijn dat videobellen, als je dat doet vanuit een mobiele, 3G of 4G, dataverbinding meer MB's uit je bundel verbruikt dan een standaard (voice) gesprek. Wel iets om op te letten natuurlijk.

Mocht je niet weten hoe videbellen werkt in Messenger? Hieronder staat een korte videodemo waarin dat haarfijn uitgelegd wordt ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant