Social Media
25 oktober 2016 - Ron Smeets

Videobel functie duikt op in Android versie van WhatsApp De uitrol gaat geleidelijk en iOS gebruikers moet nog iets langer geduld hebben

WhatsApp is begonnen met de uitrol van de videobel functie in de app. Dat gebeurt geleidelijk en in eerste instantie alleen voor Android gebruikers. Op het moment dat de videobel functie geactiveerd krijg je bij het starten van een oproep in WhatsApp de keuze voor een 'voice' of 'video' oproep.

Zoals gezegd wordt de functie geleidelijk uitgerold, maar er is staat vooralsnog geen speciale update voor gepland. Het is wel noodzakelijk dat je een van de recente (beta) versie's van de app (installatie link) hebt om in aanmerking te kunnen komen. Daarna is het vooral een kwestie van afwachten tot jouw WhatsApp account aan de beurt is om de videobel optie te ontvangen.

iPhone gebruikers zullen sowieso nog langer geduld moeten hebben. Het is nog niet bekend wanneer de videobel functie voor iOS beschikbaar komt.

Er wordt online overigens ook gespeculeerd over een mogelijke manier om de activering van de videobel functie af te dwingen, mits je uiteraard beschikt over een van de meest recente (beta) versie's van WhatsApp. Je moet dan een back-up maken van je WhatsApp data (vergeet dat niet!). Daarna alle data van de app verwijderen en opnieuw inloggen (en de backup terugzetten). Of dat werkt heb ik zelf nog niet kunnen testen.

Bron (ook afbeelding)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.