Geruchten
16 maart 2018 - Ron Smeets

Video: vermeende iPhone SE opvolger blijkt iPhone X kloon Deze is het dus niet, maar Apple geeft 27 maart wel een keynote presentatie

Een video uit China die gisteren online opdook waarin volgens sommigen de opvolger van de iPhone SE te zien zou zijn blijkt niet meer dan een iPhone X kloon te tonen. De verwarring is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door het feit dat het toestel rechte zijkanten heeft zoals we die ook van de iPhone SE (en iPhone 5/5S) kennen. Dat in combinatie met de vele iPhone SE 2 geruchten die al maanden de ronde doen heeft het internet even doen geloven dat dit die nieuwe relatief betaalbare Apple smartphone zou zijn. Helaas. Maar er was ook wel wat goed nieuws want vanmiddag heeft Apple een aantal Amerikaanse journalisten al verblijd met een uitnodiging voor een keynote presentatie op 27 maart in Cupertino. Daar zullen in ieder geval een aantal producten onthuld worden en daarbij is dan misschien ook wel de echte iPhone SE 2. Wie weet!

iPhone X scherm en camera’s
In onderstaande video is te zien dat deze – naar we nu weten – iPhone X kloon hetzelfde type scherm heeft, met de welbekende notch. En op de achterzijde is ook een dual camera te zien. Dat laatste zou op zich al genoeg bewijs moeten zijn dat het niet om de iPhone SE 2 gaat. Apple zou dat toestel zeker niet uitrusten met een dual camera. Kortom, gewoon een iPhone X kloon. Dat gezegd hebbende; er wordt zoals gezegd al langere tijd gespeculeerd over een opvolger voor de iPhone SE. Die zou wellicht deze lente al verschijnen, zeker nu bekend is dat Apple op 27 maart een keynote presentatie in haar planning heeft staan. Daar zouden ook een nieuwe iPad en een of meerdere (i)Macs onthuld gaan woden. Echter, de geruchten dat Apple tijdens haar jaarlijkse iPhone evenement dit jaar met drie iPhones op de proppen zal komen, waarvan één zeer betaalbaar model, worden ook steeds sterker. Dat zou dan weer betekenen dat de kans dat Apple de iPhone SE 2 op 27 maart presenteert weer kleiner is. Enfin, we gaan het zien.