Nieuws
12 november 2007 - Ron Smeets

Video van Microsoft en Symbian's reactie op 'Android'

Vorige week kondigde Google, samen met een dertigtal partners, de komst van een nieuw, Open, mobiel operating system aan.

In de dagen daarna hebben onder andere de CEO's van Microsoft (Windows Mobile) en Symbian, twee grote concurrenten van 'Android' bepaald geen positieve reacties gegeven op het initiatief van de Google Clan.

Ballmer noemde de samenwerking enigszins denigrerend 'Niets meer dan een persbericht' en ook Symbian's VP, John Forsythe, was niet onder de indruk. Hij verwoorde het als 'Een verkoudheid: eens in de zoveel tijd heb komt het en daarna gaan we weer gewoon door met ons dagelijks werk.'

Nu is er ook een video (hieronder) waarin je ook de lichaamstaal van Microsoft's Steve Ballmer en Symbian's CEO Nigel Clifford kunt bestuderen terwijl ze hun reactie op Android verwoorden. Vooral Clifford maakt een gespannen indruk terwijl Ballmer eerder een bijzonder rustige (onverschillige) houding toont.

Via: WeShowGerelateerde links:
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Google OS wordt maandag aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.