Geruchten
08 augustus 2016 - Ron Smeets

Video toont wederom drie iPhone 7 modellen Er zijn ook nieuwe aanwijzingen voor een 'touch home button'

Het is niet de eerste keer dat de vermeende nieuwe iPhone voor de (video)camera opduikt. Dit keer betreft het een ruim drie minuten durend filmpje waarin drie uitvoeringen van de Apple smartphone te zien zijn. Naast de standaard iPhone 7 en iPhone 7 Plus duikt hier ook weer de iPhone 7 Pro, met dual camera aan de achterzijde, op. Deze drie uitvoeringen waren eerder ook al op gelekte foto's te zien.

De toestellen in de video zijn nog steeds zogenaamde dummies, of niet werkende prototypes. Enkele dagen geleden dook een korte video op van een functionerende iPhone 7. Uiteraard kan nog niet met zekerheid gezegd worden of de toestellen in deze video de uiteindelijke waarheid benaderen, maar de afgelopen weken worden in alle afbeeldingen en video's wel telkens dezelfde 'iPhones' getoond.

Of Apple inderdaad drie uitvoeringen van de iPhone 7 gaat lanceren? Het zou zomaar kunnen. Andere geruchten melden dat, omdat de nieuwe iPhone qua design nauwelijks verschilt van zijn voorganger, Apple het toestel als iPhone 6SE op de markt zal brengen. Krijgen we dan de iPhone 6SE, 6SE Plus en mogelijk ook de 6SE Pro? Ik acht dat zeer onwaarschijnlijk, mede omdat Apple de 'SE' typering ingezet heeft als aanduiding voor de goedkopere variant van de iPhone (5SE). Het zou dus onlogisch zijn om de nieuwe, high end, versie van de iPhone van die typering te voorzien, maar dat is mijn kijk op de zaak.

Zo'n anderhalve maand geleden dook het bericht op dat Apple voor de volgende iPhone mogelijk van de fysieke home button af zou stappen. in plaats daarvan zou een zogenaamde touch-sensitive knop in het toestel, op dezelfde plek, verwerkt worden. Bloomberg heeft nu geroepen dat Apple die verandering inderdaad gaat doorvoeren. De home button van de nieuwe iPhone wordt voor het gebruiksgemak uitgerust met een vibrerende feedback.

Bron (home button) Via (Video)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.