Geruchten
16 augustus 2015 - Ron Smeets

Video toont mogelijk de opvolger van de Moto 360 Het ronde scherm van de nieuwe smartwatch heeft nog steeds een 'balk' aan de onderzijde

Geruchten over de opvolger, of tweede generatie, van de Moto 360 doken ruim voor deze zomer al eens op. Dit weekend is via het Instagram account van de fabrikant een filmpje opgedoken waarop de volgende Moto 360 te zien zou zijn. De smartwatch in de video lijkt heel erg veel op zijn voorganger, maar dat het een andere versie kun je afleiden uit het feit dat de bedieningsknop op een andere plek zit (zie ook de afbeelding onder de video). In tegenstelling tot eerdere geruchten lijkt de nieuwe Moto smartwatch niet kleiner geworden te zijn.

Opvallend, en jammer, is ook dat de balk, of 'lekke band' onder in het scherm gehandhaafd lijkt te blijven. Toch wel bijzonder aangezien Huawei er bij haar Watch met hetzelfde design wel in geslaagd is alle onderdelen in de rand van het toestel, of onder het scherm, te 'verbergen' zonder dat het horloge dikker wordt. LG heeft natuurlijk ook een volledig rond scherm, maar die hebben het positioneren van de onderdelen opgelost met een 'dikke' ring rondom het toestel.

Enfin, eerst maar eens afwachten of het slimme horloge dat hieronder getoond wordt inderdaad de definitieve versie van de nieuwe Moto 360 blijkt te zijn. Dat Motorola vasthoudt aan het ronde design lijkt in ieder geval niet zo vreemd. Dat was namelijk een van de features waar de eerste Moto 360 zo geprezen werd.

https://youtu.be/Hr9YOlAsrVU

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.