Geruchten
11 augustus 2015 - Ron Smeets

Video toont display van de iPhone 6S Scherm van de nieuwe iPhone ziet er hetzelfde uit, maar heeft wel enkele veranderingen

Over een week of vier zullen de nieuwe iPhones, 6S en 6S Plus, het daglicht al gezien hebben. De geruchtenmolens draaien tot die tijd op volle toeren. Het nieuwste lek betreft een video van het scherm van de iPhone 6S. In het filmpje wordt dat onderdeel uitgepakt en van dichtbij bekeken. Daarbij zijn natuurlijk vooral de verschillen met zijn voorganger van belang want dat de nieuwe iPhones, uiterlijk, als twee druppels water zullen lijken op die van 'vorig jaar' is geen verrassing meer.

In onderstaande video wordt, na ruim een halve minuut, een sensor getoond die zou kunnen duiden op de aanwezigheid van een Force Touch functie op de iPhone 6 S (Plus). Die geruchten gingen natuurlijk ook al langer. Verder kun je zien dat de connectoren van de camera's en sensoren aan de boven en onderzijde van het scherm iets veranderd zijn. Dat zou dus te maken kunnen hebben met de ruimte die voor de Force Touch sensoren gecreerd moest worden. Enfin, kijk zelf maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.