Accessoires
14 november 2006 - Ron Smeets

Video demonstratie van een exploderende laptop accu

De accustrop van Sony is de afgelopen maanden wereldnieuws geweest. Miljoenen laptop's werden voorzien van een nieuwe, brandveilige, accu omdat de kans bestond dat ze oververhit raakten en zelfs explodeerden.

Hoeveel accus er uiteindelijk uitgebrand zijn is niet bekend. Er zijn wel wat foto's en berichten van incidenten, maar daar blijft het dan ook bij.

PC Pitstop heeft een testopstelling gemaakt waarbij iedereen precies kan zien wat er daadwerkelijk gebeurt op het moment dat de Sony accus oververhit raken, en de eigenaar van de laptop de rokende waarschuwingen negeert en stug doorwerkt ;-)

Onderstaand filmpje (na de klik) is een registratie van de gebeurtenissen en het bekijken meer dan waard, al was het maar vanwege de amusementswaarde.Gerelateerde links:
Brandwonden na vonkende Sony accu
Sony accu debacle kost meer dan PS3 vertragingen
Sony accu debacle nadert de 10 miljoen
Kantoor Yahoo! geevacueerd na exploderende Dell
Accustrop dreigt voor Sony
Exploderende Dell laptop in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.