Geruchten
27 december 2012 - Marloes de Hooge

Video Chat functie (BBM Video) in BlackBerry 10?

Vorige maand introduceerde RIM een update van de BlackBerry Messenger, namelijk versie 7. In deze update viel de nieuwe optie BBM Voice op. Met deze optie is het mogelijk om via Messenger gratis contacten via WiFi te bellen. Volgens gelekte foto's - die inmiddels weer verwijderd zijn - zal RIM in BlackBerry 10 OS ook de nieuwe optie BBM Video introduceren. Dit zou een vergelijkbare dienst zijn als Skype en Facetime.

Volgens interne documenten die online zijn uitgelekt, zal BBM Video het BBM-gebruikers toestaan om te chatten met een collega of vriend om vervolgens het videogesprek te gebruiken om samen te werken met elkaar maar ook om presentaties en spreadsheets te delen. Dit zou allemaal mogelijk moeten zijn door alleen een knop in te drukken.

Wanneer gekeken wordt naar de screenshots van BBM Video, is tre zien dat de persoon met wie je aan het bellen bent op het grootste gedeelte van het scherm te zien is, terwijl je eigen afbeelding linksonder wordt weergegeven. Op 30 januari 2013 weten we meer over BB10 en alle bijbehorende nieuwe diensten.  

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl