Nieuws
05 november 2013 - Nichal Joosse

Video-app Jumpcam nu ook te gebruiken op Android

De video-app JumpCam is nu ook te gebruiken op Android. Gebruikers kunnen de app gratis downloaden via de Google Play Store. Met JumpCam is het mogelijk om video's te bewerken en deze te delen met andere gebruikers. Iets wat wellicht niet nieuw is, maar het enige verschil is dat JumpCam de video's aan elkaar plakt waardoor er één gehele video wordt gevormd. Het lijkt misschien een klein beetje op MixBit, alleen dan anders. 

De CEO van het bedrijf, David Stewart, vertelde dat een gemiddelde video op JumpCam drie gedeelde video's bevat en dat de video gemiddeld 25 tot 40 seconden lang is. JumpCam was sinds september al te gebruiken op iOS, maar er was tot gisteren nog geen Android-versie. Net als alle videobewerkingapps is JumpCam ook steeds populairder aan het worden, maar is het niet zo populair als een dienst zoals Vine.

De app is volledig in de Android-stijl, maar de makers gebruiken een trucje dat ook bij Vine wordt gebruikt: de Android-app heeft een aantal functies die de iOS-versie niet heeft, en andersom natuurlijk. De CEO liet weten dat er ook gewerkt wordt aan een versie voor de iPad en een versie voor Android-tablets die groter zijn dan 7 inch.  

Over de auteur: Nichal Joosse