Toestellen
19 januari 2007 - Ron Smeets

Vibrerend touchscreen toestel van Samsung

Samsung heeft weer een nieuwe feature bedacht dat het bedienen van een touchscreen toestel een stuk aangenamer moet maken of eigenlijk meer het gevoel van een echt toetsenbord simuleert.

Feitelijk is de VibeTonz technologie, ontwikkeld door Immersion, een soort van 'force feedback' functie voor touchscreen applicaties.

De VibeTonz functie bestaat al langer er werd eerder al door Samsung gebruikt als feature bij games in enkele toestellen, maar heeft nu dus een extra functie gekregen.

Op het moment dat je op het VibeTonz enabled touchscreen een toets aanraakt (indrukt) krijg je een 'feedback' waardoor het gevoel gesimuleert wordt alsof je een echte toets indrukt. Hopelijk werkt die trilstand alleen bij het indrukken van toetsen op het display want anders wordt het gebruike van de handschriftherkenning wel heel erg onhandig.

De SCH-W559 komt voorlopig alleen in China op de markt.Gerelateerde links:
Waar de trilfunctie al niet goed voor is. . .
iPod met touchscreen komt er aan
Extern touchscreen keyboard
Trillende schoudervullingen
3D Gamefoons met Force Feedback
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314