Nieuws
11 september 2014 - Ron Smeets

Viber update brengt videobellen naar de messaging app

Viber, een alternatief voor WhatsApp, heeft vandaag een update uitgerold waarmee gerbuikers ook de optie krijgen om videogesprekken vanaf de smartphone (iOS en Android) te voeren.

Het is ook mogelijk om een videogesprek van je smartphone door te schakelen naar de dekstop versie van Viber. Natuurlijk moet de ontvanger ook over de nieuwste Viber versie (5.0) beschikken, anders werkt het videobellen niet, maar als het goed is krijgt iedere Viber gebruiker de komende dagen vanzelf een melding om de app te updaten.

Viber meldt ook nog dat het beheren en toevoegen van contacten vereenboudigd is. Dat kan nu simpelweg door het invoeren van hun Viber nummer of het scannen van hun QR code, voor zover je dat laatste echt makkelijker vindt dan het intypen van een nummer ;) Enkele screenshots van de nieuwe interface staan hieronder.

Viber-C Viber-A Viber-B

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.