Accessoires
02 september 2014 - Ron Smeets

Verwisselbare objectieven voor Sony's nieuwe opzetcameralens

Vorig jaar introduceerde Sony de QX10 en QX100; twee opzet cameralenzen voor smartphones. De Japanse fabrikant zal in Berlijn waarschijnlijk een opvolger lanceren; de QX1. Daarvan zijn althans enkele foto's opgedoken.

Het meest opvallende is dat de nieuwe cameralens verwisselbare objectieven schijnt te hebben. Dat is op de eerste foto hieronder duidelijk te zien. Ow, en het toestel waar de lens in de gelekte foto's op gemonteerd wordt? Dat is de Xperia Z3.

Volgens de geruchten zou de Sony QX1 een grotere APS-C sensor hebben en een 'body' waar compatible E-Mout objectieven op gemonteerd kunnen worden. Hieronder nog meer foto's.

Sony-QX1-b Sony-QX1-a Sony-QX1-c Sony-QX1-d Sony-QX1-e Sony-QX1-f

Bron (foto's)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.