Nieuws
28 september 2011 - Ron Smeets

Verwisselbare accessoires voor Windows Phone toestellen

Tegen dit bericht ben ik de afgelopen dagen al een paar keer aangelopen maar ik had het nog niet eerder in een artikeltje verwerkt ;-)

Microsoft heeft, zo blijkt uit publicaties van het Amerikaanse patent en merkenbureau, een patent in aanvraag staan voor verwisselbare accessoires voor Windows Phone toestellen. De aanvraag dateert al van maart 2010 maar werd nog niet eerder opgemerkt. De komst van de nieuwste Windows Phone versie (7.5 Mango) en een aantal nieuwe toestellen zal er wel iets mee te maken hebben dat nu ineens iedereen er melding van maakt.

In de patentaanvraag zijn een aantal afbeeldingen te zien van de accessoires waar Microsoft aan 'denkt'. Er wordt een Windows Phone smartphone getoond met een soort van uitschuifbaar dock waarin diverse, modulaire, accesoires kunnen worden vastgeklikt. Denk aan een toetsenbord, gamepad (controller) en zelfs een tweede (touchscreen) display (zei afbeelding hieronder).

Het idee van modulaire (smart)phones is niet helemaal nieuw. Een aantal jaren geleden probeerde het Israelische Modu het idee al tot een succes te maken. Daarbij waren vooral de compactheid en het meervoudig gebruik van een 'basis toestel', afhankelijk van de wensen van de gebruiker, de speerpunten. Helaas voor Modu kwam hun uitvinding net op het moment toen de hele mobiele markt overschakelde naar toestellen met grote aanraakschermen. Modu is inmiddels niet meer.

ik zie best een toekomst voor dergelijke modulaire smartphones. Om af en toe een gamepad, qwerty toetsenbord of tweede display aan je toestel toe te voegen kan best handig zijn. Nadeel blijft wel dat je die accessoires natuurlijk niet moet vergeten mee te nemen, maar dat zal een kwestie van gewenning zijn. Wat vinden jullie hiervan? Heeft dit toekomst?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.