Accessoires
19 november 2007 - Ron Smeets

Verwarrende Chinese namaak iPod Nano

Het wordt steeds gekker met die Chinese namakers. Neem nu deze MP4 speler.

Je hoeft maar met een half oog te kijken om te zien dat het een, goedgelijkende, rip-off van de iPod Nano (3G) van Apple is.

De verkoper van deze schaamteloze fake is echter een Chinees bedrijfje dat bekend is onder de naam ECNokia die overigens ook gewoon legale en originele Nokia mobieltjes verkopen, zo leert een kort bezoek aan de site. Over verwarring gesproken.

Enfin, de betreffende MP4 speler heeft wel nog een aantal features die Apple’s iPod Nano (nog) moet ontberen. Zo is het display niet alleen een half inch (1.2cm) groter maar ook voorzien van drugscene bediening. Verder heeft het apparaatje ook een 1.3 megapixel camera FM Tuner en audio recorder aan boord. En dat alles in een 3.5mm dun toestelletje van 9 bij 6 cm.Gerelateerde links:
De zoveelste...
Fake iPhone voor dummies
Turkse iPod's gespot
100 miljoenste iPod verkocht
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.