Toestellen
14 oktober 2010 - Ron Smeets

Vertu's eerste smartphone wordt de Constellation Quest

Luxe, extreem dure, mobieltjes zoals die van Gresso en Vertu blinken meestal niet uit vanwege de 'heigh end' specs. Schijnbaar dat de rijke stinkerds die dergelijke toestellen kopen zich niet druk maken over 3G, megapixels en dergelijke ;-)

Het heeft dan ook tot eind 2010 geduurd voordat luxe telefoonmaker Vertu haar eerste smartphone met een fysiek qwerty toetsenbord gaat presenteren, de Vertu Constellation Quest. Vooralsnog blijft het bij een teaser website en video:

Uiterlijk heeft deze wel wat weg van de oude Nokia E61(i), maar dat is niet zo gek natuurlijk. Vertu is namelijk voortgekomen uit de gelederen van Nokia.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.