Toestellen
04 oktober 2006 - Ron Smeets

Vertu Constellation voor de 'kleine' beurs

De toestellen van Vertu zijn vooral beroemd (en berucht) om hun exclusiviteit en bijbehorende prijs. Modellen van 80.000 Euro zijn geen uitzondering en mede daarom zie je maar weinig Vertu GSM's op straat.

Het nieuwste model zou dat moeten veranderen. De Vertu Constellation, uitgevoerd in een combinatie van staal en leer, zou namelijk een prijskaartje krijgen dat in de buurt komt van de Nokia 8800 en ergens deze maand op de markt komen. Voor diegenen die toch tienduizenden Euro's uit willen geven komt later ook nog een gouden model.

Het toestel zelf is een Triband GSM met, GPRS, EDGE en Bluetooth. Voor de reizende beller is de WorldMate applicatie wellicht interessant. Hiermee kun je mobiel op de hoogte blijven van vlucht informatie, tijdzones en wisselkoersen. De Constallation maakt verder gebruik van het Nokia S40 OS.

De exacte prijs en leverdatum zijn nog niet bekend.Gerelateerde links:
Nieuwe MVNO Baron voor topsegment
Een GSM van 80.000 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.