Toestellen
25 september 2009 - Ron Smeets

Vertu Constellation Ayxta onthuld

Eerder deze week dook al een onduidelijk plaatje op van een mogelijk nieuw Vertu (het peperdure merk van Nokia) toestel. Het meest opvallende was dat het een clamshel toestel zou worden, een primeur voor Vertu.

Welnu dat toestel is vandaag officieel onthuld en zal als Vertu Costellation Ayxta per direct in de exclusieve (web)winkels verkrijgbaar zijn. Zoals gewoonlijk zijn ook de specs van deze peperdure mobiel weer bijzonder karig te noemen. Zeker als je bedenkt dat je er tussen de 4.900 en 6.500 Euro voor moet neertellen. Denk aan een 3 megapixel camera, microSD geheugenkaart gleuf en USB aansluiting.

Maar, een Vertu koop je natuurlijk niet vanwege zijn specs maar om er mee gezien te worden, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.