Nieuws
04 december 2005 - Ron Smeets

Versterk je WiFi netwerk met kabels ?!?

Klinkt gek en tegenstrijdig bovendien om de capaciteit van je WiFi netwerk met behulp van kabels te vergroten. De reden dat je voor WiFi gekozen hebt was namelijk juist om van die 'kabelzooi' af te komen.

Toch denken ze daar bij SercoNet in Florida heel anders over. Zij gaan er van uit dat de meeste huizen nog voldoende koperdraad telefoonlijnen hebben liggen. Waarom die niet gebruiken als extra antennes voor je WLAN?

Hiervoor heeft SercoNet de WirePlus Broadband adapter ontwikkeld. Een maal ingeplugd in een bestaande telefoon aansluting veranderen alle koperdraden in zogenaamde WiFi antennes en kun je vrijwel iedere 'uithoek' van je huis op je WLAN 'aansluiten.

De basisset bestaat uit twee adapters waarvan je er een moet inpluggen bij je wireless router. De ander plaats je daar waar de signaalsterkte van je WiFi netwerk begint na te laten.Gerelateerde links:
WiFi antenne met 5km bereik
'Fietsgenerator' voor WiFi en VoIP in de rimboe
WiMax: opgevoerde WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.