Entertainment
15 november 2012 - Ron Smeets

Verslavend mobiel chat gedrag ook tijdens sex en begrafenis

Virgin Mobile heeft een enquete gehouden waarbij deelnemers gevraagd werd wat ze zouden doen als ze een bericht (SMS, WhatsApp en dergelijke) ontvangen op een moment dat het eigenlijk niet gepast die direct te lezen of op te reageren.

Het resultaat is bijzonder. Van de ondervraagden gaf 25% aan dat ze berichten ook tijdens een begrafenis lezen. 23% zegt dat zelfs tijdens de sex te doen en 20% ziet een vergadering met de baas niet als beperkende reden om te blijven 'chatten'.

Virgin Mobile stelde oon nog enkele vragen omtrent het gebruik en privacy van mobiele telefoons (en smartphones). Zo zegt 20% van de getrouwde ondervraagden dat ze het niet prettig vinden om hun toestel aan de partner te geven en 40% van hen zegt 'belastende' foto's en berichten uit voorzorg te wissen. Opvallend is ook dat 44% van de vrouwen toegeeft wel eens (stiekem) het toestel van hun partner te bekijken. Van de mannen zegt 35% dat wel eens te doen.

Tot slot zegt 38% van de ondervraagde mannen wel eens porno gerelateerde content op hun toestel te bekijken. Bij de vrouwen lag dat percentage een stuk lager; 16%.

Via, Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.