Toestellen
27 mei 2010 - Ron Smeets

Versace Unique, de volgende Fashion Phone van LG

De laatste maanden hoorden we eigenlijk weinig meer over modemerken die hun naam op mobieltjes willen zetten. Een trend die een jaar of vijf geleden ingeluid werd met de Elle Fashion Phone en de afgelopen drie jaar geleden diverse 'hoogtepunten' beleefde met de introductie van de LG Prada in 2007, de Prada II in 2008 en Sony Ericsson Jalou (Dolce&Gabbana) in 2009.

Daarnaast werd in de afgelopen drie jaar zo ongeveer elk modemerk, van Tommy Hilfiger tot en met Coco Chanel wel een keer met een mobieltje in verband gebracht.

Deze week was het weer raak. LG, ModeLabs en Versace introduceerden de Versace Unique.

Toegegeven, het toestel ziet er behoorlijk fashionable uit. Natuurlijk is het een kwestie van smaak en ik kan me voorstellen dat je er pas een echt goed beeld van kan krijgen als je hem echt in de handen kunt houden maar bij mij kwam een beetje het Vertu gevoel boven drijven bij het zien van de eerste afbeeldingen van de Versace Uniique.

Gelukkig wordt dat gevoel niet vertaald in de specs. Die zijn namelijk, voor zover ze op dit moment bekend zijn, redelijk hig-end te noemen. De Vesace Unique is voorzien van een 3 inch touchscreen WVGA  display van sapphire crystal glas (erg duur en schier onbreekbaar ;-)), 3G (UMTS/HSDPA) support, een 5 megapixel camera met LED flits, email support, 8GB intern geheugen, een microSD geheugenkaart gleuf (max 32GB), Bluetooth, WiFi, multimedia speler en Dolby Mobile. Op de site is verder te zien dat het toestel in diverse kleuren zoals zwart, bruin en oud-roze, leverbaar wordt

Qua materialen is het toestel ook 'goed voorzien'. Zo is onder andere gebruik gemaakt van 18 karaat goud, roestvrij staal en 'handwerk leer'. Klinkt ook allemaal heel erg duur. Ik ben dus ook erg benieuwd naar het prijskaartje van dit juweeltje maar de exacte specs en de prijs moeten nog bekend gemaakt worden. Versace-Unique-Paars

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.