Geruchten
06 februari 2018 - Ron Smeets

Vers gelekte kiekjes van de Galaxy S9 tonen achterzijde Als ze juist zijn dan krijgt alleen de S9+ een dual camera

Vorige week postte de notoire lekbron Evan Blass de eerste renders van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Daarop waren alleen de vermeende, want het zijn allemaal nog onbevestigde berichten, voorzijdes van beide toestellen te zien. Vandaag heeft hij enkele nieuwe renders waarop ook de achterzijden te zien zijn online gezet. 

Geen dual camera voor de ‘standaard’ S9?
Als de gelekte kiekjes in de buurt van de uiteindelijke waarheid komen dan wordt alleen de plus versie van de nieuwe Galaxy’s van een dual camera voorzien. Dat gerucht ging overigens al eerder en hoewel de renders die Evan Blass in handen gekregen heeft er betrouwbaar uit zien bestaat nog altijd de kans dat iemand ze gemaakt heeft aan de hand van al die geruchten. Geen volledig randloos design en geen dual camera voor de standaard uitvoering van de S9. Als het allemaal wel klopt, dan zou dat hoe dan ook erg jammer zijn en een bevestiging zijn van alle geruchten die roepen dat de S9 series niet heel erg veel verschillen heeft met zijn voorganger. Maar goed, eerst maar eens afwachten tot zondagavond 25 februari. Ergens tussen zes en zeven uur weten we pas echt zeker hoe de Galaxy S9 Series er uit ziet en of dat inderdaad zo is als op deze gelekte afbeeldingen.

Zoals gezegd zien deze afbeeldingen er niet heel erg spannend uit. Niet alleen wanneer je ze vergelijkt met eerdere vermeende S9 kiekjes, maar zeker ook in verhouding tot de Galaxy S8 modellen. Een ding valt, kijkend naar de achterzijde. Als het klopt dan komt er geen vingerafdruk op de voorzijde van de Galaxy S9, verwerkt in het display. Op beide toestellen is de vingerafdrukscanner namelijk aan de achterzijde te zien, onder de camera. Ook dat gerucht deed al eerder de ronde.

Bron: Evan Blass (Twitter)