Nieuws
18 maart 2006 - Ron Smeets

Verpleger mishandeld comapatientjes voor camphone

Hoe ziek kan je geest zijn en hoe ver moet het 'Happy Slapping' virus zich nog verspreiden voordat iemand uit wraak het recht in eigen hand gaat nemen. Dit is in ieder geval het meest ziekmakende voorbeeld dat ik tot nu toe ben tegengekomen.

De 54-jarige verpleger Wayne Albert Bleyle zit momenteel al opgesloten in een cel in afwachting van zijn proces. De gestoorde ziekenhuismedewerker blijkt zich de afgelopen tien jaar met grote regelmaat te hebben vergrepen aan kinderen, zowel jongens als meisjes, die in coma of met een hersenbeschadiging in het ziekenhuis waar hij werkte lagen en dus niet in staat waren zichzelf fysiek of verbaal te verweren.

Bovendien maakte hij de afgelopen periode foto's met zijn camphone terwijl hij met de kinderen 'bezig' was en poste die vervolgens op het internet. Hoeveel kinderen exact het slachtoffer geworden zijn van zijn zieke daden is niet bekend aangezien geen van hen kan praten. Op de vraag van de aanklager gaf de 54-jarige Bleyle, die al 25 jaar bij het ziekenhuis werkzaam was, het volgende antwoord: "Hoeveel sneeuwvlokken zijn er?". Overigens pleit hij zelf onschuldig te zijn.

Inmiddels heeft het ziekenhuis het gebruik van camphones binnen haar muren verboden en denkt men er serieus over na om alle kamers waar patienten verblijven die zich niet kunnen verweren uit te rusten met bewakingscamera's.Gerelateerde links:
Happy-slapping video’s op GSM 17-jarige
Geweldadig gebruik camphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.